Papier formowalny z warstwą barierową
Oferujemy papier termoformowalny Papslice z warstwą barierową do pakowania plasterkowanej żywności takiej jak sery, wędliny, ryby i wyroby roślinne. Nasz papier nie wymaga specjalistycznych maszyn rolowych, można go stosować do pakowania w atmosferze modyfikowanej MAP oraz technologii SKIN.
Papier Papslice stanowi doskonałą alternatywę do powszechnie stosowanej sztywnej folii APET/PE. Jego zaletą jest wykonanie w 86% z naturalnych włókien celulozowych i tylko w 14% z folii tworzywa sztucznego.
Korzyści:
- doskonałe równomierne formowanie
- papier pochodzi z certyfikowanych przez FSC lasów zarządzanych w zrównoważony sposób
- lekki – mniejsza o 50% waga w porównaniu ze standardowymi opakowaniami na bazie APet
- Papslice to fantastyczny sposób do pakowania towarów w bezpieczny i przyjazny dla środowiska sposób
- stosowanie papieru do pakowania zapewnia konsumenta, że firma jest zaangażowana na rzecz środowiska przez co wpisuje się w Eko trendy