Opakowania wysokobarierowe spienione
(do pakowania w MAP lub SKIN)
Tacki barierowe spienione AERpack
to specjalnie zaprojektowane wysokobarierowe opakowania do pakowania żywności w atmosferze ochronnej (MAP) lub próżni (SKiN), które gwarantują zachowanie jej naturalnej świeżości.
Technologia produkcji zastosowana w tackach AERpack oparta jest na strukturze wielowarstwowej , w skład której wchodzą:
- spieniony polistyren (xps) stanowiący zewnętrzną część opakowania i zapewniający izolację termiczną oraz zapobiegający zniszczeniu zawartości opakowania w trakcie transportu,
- warstwa środkowa która dzięki znakomitym właściwościom barierowym gwarantuje nieprzepuszczalność powietrza do wnętrza opakowania,
- warstwa wewnętrzna – wyściełająca, która zapewnia doskonałą szczelność opakowania i jest przystosowana do zamykania za pomocą folii zgrzewanej.
Może występować w wersji typu „permanent seal” lub łatwo otwieralnej „easypeel”.
Zapakowanie w nasze tacki AERpack powoduje wydłużony termin przydatności do spożycia pakując produkty żywnościowe w atmosferze specjalnie dobranych gazów (MAP) lub próżni (SKIN) przy jednoczesnym użyciu opakowań w tym systemie gwarantując wysoki poziom higieny oraz lepszą kontrolę nad zmianami mikrobiologicznymi i własnościami organoleptycznymi produktów.
Opakowania wysokobarierowe spienione
(do pakowania w MAP lub SKIN)
Tacki barierowe spienione AERpack
to specjalnie zaprojektowane wysokobarierowe opakowania do pakowania żywności w atmosferze ochronnej (MAP) lub próżni (SKiN), które gwarantują zachowanie jej naturalnej świeżości.
Technologia produkcji zastosowana w tackach AERpack oparta jest na strukturze wielowarstwowej , w skład której wchodzą:
- spieniony polistyren (xps) stanowiący zewnętrzną część opakowania i zapewniający izolację termiczną oraz zapobiegający zniszczeniu zawartości opakowania w trakcie transportu,
- warstwa środkowa która dzięki znakomitym właściwościom barierowym gwarantuje nieprzepuszczalność powietrza do wnętrza opakowania,
- warstwa wewnętrzna – wyściełająca, która zapewnia doskonałą szczelność opakowania i jest przystosowana do zamykania za pomocą folii zgrzewanej.
Może występować w wersji typu „permanent seal” lub łatwo otwieralnej „easypeel”.
Zapakowanie w nasze tacki AERpack powoduje wydłużony termin przydatności do spożycia pakując produkty żywnościowe w atmosferze specjalnie dobranych gazów (MAP) lub próżni (SKIN) przy jednoczesnym użyciu opakowań w tym systemie gwarantując wysoki poziom higieny oraz lepszą kontrolę nad zmianami mikrobiologicznymi i własnościami organoleptycznymi produktów.