Papier
formowalny
z warstwą
barierową
(pakowanie MAP/SKiN)
Oferujemy zgrzewalny papier termoformowalny z warstwą wysokobarierową do pakowania plasterkowanej żywności takiej jak: sery, wędliny, ryby, wyroby roślinne oraz filety i steki. Papier termoformowalny przeznaczony jest do pakowania na maszynach rolowych. Można go stosować do pakowania w atmosferze modyfikowanej MAP oraz technologii SKiN.
Papier termoformowalny stanowi ekologiczną alternatywę do powszechnie stosowanej sztywnej folii APET/PE. Jego zaletą jest wykonanie w 86% z naturalnych włókien celulozowych z dodatkiem folii z tworzywa sztucznego.
Korzyści płynące z wykorzystania papieru termoformofo-walnego to: lekkość - mniejsza o 50% waga w porównaniu ze standardowymi opakowaniami na bazie PET; formowanie nawet do 2-3 cm; wysoka bariera EVOH; doskonałe równomierne formowanie; metalizacja strony wewnętrznej; możliwość nadruku dwustronnego; możliwość dodania opcji Peel Effect – łatwe otwieranie; pakowanie towarów w bezpieczny i przyjazny dla środowiska sposób. Papier pochodzi z lasów certyfikowanych przez FSC, co zapewnia konsumenta, że firma jest zaangażowana na rzecz środowiska (eko-trendy).
Oferujemy dwa rodzaje papieru termoformowalnego – brązowy (craft) lub biały.
Konstrukcja papieru termoformowalnego z warstwą HB (wysokobarierową) pozwala zapakować produkty spożywcze na dłuższe terminy przydatności niż w klasyczne folie PET/PE.
Proponujemy Państwu kompleksowe rozwiązania (opakowania + folie do zamykania) stosowane z dużym powodzeniem w całej Europie w przemyśle spożywczym oraz gastronomii.
Papier formowalny z warstwą barierową
(pakowanie MAP/SKiN)
Oferujemy zgrzewalny papier termoformowalny z warstwą wysokobarierową do pakowania plasterkowanej żywności takiej jak: sery, wędliny, ryby, wyroby roślinne oraz filety i steki. Papier termoformowalny przeznaczony jest do pakowania na maszynach rolowych. Można go stosować do pakowania w atmosferze modyfikowanej MAP oraz technologii SKiN.
Papier termoformowalny stanowi ekologiczną alternatywę do powszechnie stosowanej sztywnej folii APET/PE. Jego zaletą jest wykonanie w 86% z naturalnych włókien celulozowych z dodatkiem folii z tworzywa sztucznego.
Korzyści płynące z wykorzystania papieru termoformofo-walnego to: lekkość - mniejsza o 50% waga w porównaniu ze standardowymi opakowaniami na bazie PET; formowanie nawet do 2-3 cm; wysoka bariera EVOH; doskonałe równomierne formowanie; metalizacja strony wewnętrznej; możliwość nadruku dwustronnego; możliwość dodania opcji Peel Effect – łatwe otwieranie; pakowanie towarów w bezpieczny i przyjazny dla środowiska sposób. Papier pochodzi z lasów certyfikowanych przez FSC, co zapewnia konsumenta, że firma jest zaangażowana na rzecz środowiska (eko-trendy).
Oferujemy dwa rodzaje papieru termoformowalnego – brązowy (craft) lub biały.
Konstrukcja papieru termoformowalnego z warstwą HB (wysokobarierową) pozwala zapakować produkty spożywcze na dłuższe terminy przydatności niż w klasyczne folie PET/PE.
Proponujemy Państwu kompleksowe rozwiązania (opakowania + folie do zamykania) stosowane z dużym powodzeniem w całej Europie w przemyśle spożywczym oraz gastronomii.